Старомаяківська сільська рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

8 травня – День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 08.05.2024 17:05
Кількість переглядів: 69

Фото без опису

      Сьогодні, 8 травня, українці відзначають День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. 29 травня минулого року Верховна Рада України Законом «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановила цей день як єдину дату, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує памʼять загиблих у Другій світовій війні.

      Після цього рішення Україна приєдналась до європейської традиції відзначення перемоги над нацизмом, тож цьогоріч це свято вперше відзначаємо саме в той день, коли Німеччина офіційно капітулювала.

     Для нашого народу ця війна була національною трагедією, адже позбавлені власної державності, українці були змушені воювати за чужі імперські інтереси.

      Пам’ять про війну має розвивати в людях вміння цінувати мир, а також виховувати в народах принциповість у боротьбі з агресією й несправедливістю.

      В цей день ми вшановуємо  пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також інших жертв війни. Ми добре знаємо ціну війни, тому для нас головне – мир. 

     Відповідно до закону обов’язком держави та громадян є шанобливе ставлення до пам’яті про перемогу над нацизмом, про ветеранів війни, українського визвольного руху та жертв нацизму. У сьогоднішніх умовах агресії росії проти українського народу 8 та 9 травня мають бути нагадуванням про страшну катастрофу та застереженням, що не можна вирішувати складні міжнародні проблеми збройним шляхом.

     У селах нашої громади відбулося вшанування пам’яті тих, хто віддав своє життя за мир, покладання квітів до пам’ятників. Квіти  лягли й до підніжжя пам’ятних знаків загиблим захисникам у російсько-українській війні, як знак наступності поколінь та невмирущості людської пам’яті, поваги й вдячності до сучасних Героїв.

      Сьогодні  ми не маємо права програти і не програємо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Міць наших Збройних Сил України є запорукою існування держави, вільного життя кожного з нас.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь