Старомаяківська сільська рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Жінки в бізнесі: запускаємо освітньо-грантову програму Початок для розвитку підприємництва

Дата: 21.11.2023 09:53
Кількість переглядів: 102

Фото без опису

 

Програма Початок покращить бізнес-навички українських жінок та допоможе їм запустити чи розвинути власну справу. Після завершення навчання 200 учасниць отримають по 3 000 доларів на розвиток бізнесу. Дві фіналістки проєкту, які матимуть найвищі бали від журі за свої бізнес-проєкти, додатково отримають по 5 000 доларів.

«Кожен другий малий бізнес у 2023 році відкривають жінки — лідерки з усіх регіонів запускають нові проєкти та створюють нові робочі місця, підтримуючи економіку. Навіть у цей непростий час мережа центрів Дія.Бізнес генерує дієві освітньо-грантові програми, що допомагають жінкам здійснювати свої підприємницькі мрії та надають їм необхідні ресурси для досягнення мети», — зазначила заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

Результати дослідження жіночого підприємництва в Україні в умовах повномасштабної війни показали, що 58% опитаних українок хочуть створити власну справу, але не мають конкретної бізнес-ідеї. Сама тому програма Початок орієнтована не лише на досвідчених підприємиць, а й на початківців. 

Навчання проходитиме в офлайн- та онлайн-форматі з грудня 2023 року до лютого 2024 року. Онлайн-частина програми містить 4 освітні модулі: 

  • аналіз бізнес-моделі;
  • фінансове планування та управління;
  • створення бізнес-системи обслуговування;
  • цифрова трансформація малого й середнього бізнесу. 

Окрім цього, учасниці програми матимуть можливість відвідувати групові сесії з психологами, щоб віднайти мотивацію та набути впевненості в публічних виступах. Також підприємиці поглиблять знання про нетворкінг-мережу, яка є ефективним інструментом для розвитку бізнесу.

«Дослідження портрета українських жінок-підприємиць демонструє, що попри виклики повномасштабної війни 87% опитаних українок бачать можливості для розвитку жіночого бізнесу в межах країни. Створювати та акумулювати програми підтримки для жіночого підприємництва та тим самим мотивувати українок започатковувати або ж розвивати власну справу — один із фокусних напрямів роботи Дія.Бізнес. Тому цьогоріч ми спільно з партнерами запускаємо вже другу освітньо-грантову програму для жіночого підприємництва, яка допоможе українкам здобути знання, позмагатися за фінансову підтримку та підсилити своє прагнення врешті реалізувати свої бізнес-ідеї. Ініціатива також буде корисною жінкам зі статусом ВПО, які мріють розпочати власну справу на новому місці», — зазначив директор Офісу з розвитку підприємництва та експорту Андрій Ремізов.

300 учасниць, які успішно пройдуть онлайн-навчання та представлять свої бізнес-плани, потраплять до офлайн-етапу. У його межах отримають менторську підтримку та консультації з ментального здоров’я. Крім того, зможуть пройти освітні модулі з маркетингу та брендингу, дослідження ринку, стратегії ціноутворення, методів продажів, створення фінансового плану, податків та юридичних аспектів. 

Офлайн-складник програми впроваджуватимуть центри підтримки підприємців Дія.Бізнес.

«Наслідки повномасштабного російського вторгнення є нерівномірними, з найбільшим впливом на жінок, дітей та людей з інвалідністю. Сьогодні тільки одна з чотирьох українок розраховує на регулярні зарплатні надходження, cеред тих, хто змушений покладатися на допомогу Державної служби зайнятості по безробіттю, більшість становлять жінки — 68%. Розширення економічних можливостей жінок є не тільки кроком до їхнього особистого розвитку та фінансової стабільності, а й важливим фактором для посилення розмаїття та інклюзивності українського бізнесу й суспільства загалом. Освітньо-грантову програму Початок створено, щоб поглибити бізнес-знання та практичні навички, допомагаючи українським жінкам зростати як лідеркам у підприємництві», — сказала представниця ООН Жінки в Україні Cабін Фрейзер Гюнеш.

Подати заявку на участь можна за посиланням до 30 листопада. За деталями звертайтеся на електронну пошту програми: info@pochatokua.com 

Освітньо-грантову програму Початок втілює мережа центрів підтримки підприємців Дія.Бізнес за сприяння Міністерства цифрової трансформації України, Офісу з розвитку підприємництва та експорту за підтримки UN Women Ukraine / ООН Жінки в Україні та Посольства Японії в Україні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь