Старомаяківська сільська рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

єВідновлення: у Дії можна буде отримати кошти на ремонт житла, яке постраждало через війну

Дата: 27.04.2023 18:42
Кількість переглядів: 85

Фото без опису

Уряд ухвалив постанову, яка визначає процедуру та умови надання державної допомоги українцям, домівки яких пошкоджені через бойові дії. Отримати її можна буде з електронною послугою єВідновлення в застосунку Дія.

Через російське вторгнення домівки багатьох українців були частково або повністю зруйновані. У застосунку та на порталі Дія з березня 2022 року надійшло більше 358 тисяч повідомлень про пошкоджене та зруйноване майно. Саме тому важливо створити ефективний план відновлення та компенсувати збитки українцям. 

Подати заяву про отримання допомоги можна буде в застосунку Дія. Власники пошкодженого майна зможуть отримати фінансову підтримку для закупівлі будівельних матеріалів та оплати ремонтних робіт. Суму визначить комісія після підрахунку обсягів пошкоджень, а відомості про обстеження та суму допомоги внесуть до Реєстру пошкодженого та знищеного майна. 

Команди Мінцифри та Мінвідновлення за підтримки USAID / UK aid проєкту TAPAS вже працюють над розробкою послуги. Наразі проводиться підготовка до впровадження процедури. Спершу послугу єВідновлення протестують, а також перевірять взаємодію органів місцевого самоврядування з Реєстром пошкодженого та знищеного майна.  

Відповідний порядок компенсації розроблено Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури у співпраці з Міністерством цифрової трансформації, за підтримки USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS». 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь