Старомаяківська сільська рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ

Дата: 26.04.2023 16:36
Кількість переглядів: 83

Фото без опису

У Новоандріївській сільській бібліотеці відбулася зустріч з ліквідатором катастрофи на Чорнобильській АЕС Михайлом Федоровичем Хіріцану ,жителем с.Докторове Новоандріївського старостинського округу.

  Бібліотекарем було оформлено тематичну виставку матеріалів "Чорнобиль - біль і пам'ять" і проведено бесіду " Чорнобиль - довгий слід трагедії " з відвідувачами бібліотеки.Також відбулася презентація книги"Чорнобиль:живий альбом",автор Олександр Сирота.Книга-альбом про історію і сучасне життя Чорнобильської зони.Унікальні портрети людей,подій та природних ландшафтів зібрані під однією обкладинкою і оживають завдяки новітнім IT-технологіям.

 

26 квітня 1986 року...

Чорною та гіркою увійшла ця дата в історію людства. На благодатній землі українського Полісся, майже в центрі Європи сталася аварія, яку  вважають найбільшою в світі техногенною і екологічною катастрофою. Ось уже 37 років ця невигойна рана ятрить українську землю. Чорнобильський смерч забрав життя багатьох людей, завдає шкоди здоров’ю мільйонів українців. Наслідки Чорнобильської трагедії ще сотні літ відчуватимуть на собі майбутні покоління...

Сьогодні ми дякуємо всім, хто відважно встав на захист миру від ядерної небезпеки. Ми схиляємо голови перед світлою пам'яттю тих, хто ціною свого життя врятував людство в перші дні катастрофи.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь