Старомаяківська сільська рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Виконуючий обов’язки голови Одеської обласної державної адміністрації Борис Волошенков зустрівся з Міністром транспорту Французької Республіки Клеманом Боном

Дата: 21.04.2023 23:07
Кількість переглядів: 61

Сьогодні виконуючий обов’язки голови Одеської обласної державної адміністрації Борис Волошенков зустрівся з Міністром транспорту Французької Республіки Клеманом Боном, який з офіційним візитом відвідав Одещину.

Борис Волошенков подякував французьким партнерам за допомогу, яку Французька Республіка надає Україні та Одещині зокрема. Водночас він зауважив, що для України і Одеської області значимими є питання відбудови, і в цьому напрямку вже запланована значна підтримка французьких регіонів-партнерів.

«Важливо у цей складний для України період не втрачати підтримку світу. Вдячні Франції за підтримку, яку ми відчуваємо на всіх рівнях і сподіваємось, що завдяки сприянню Франції Чорноморську Зернову Ініціативу буде продовжено і після 18 травня. Адже від того чи буде угода подовжена, залежить забезпечення продовольством найбідніших країн світу. Зернова угода сприє зниженню глобальної вартості продовольства і надає критично важливу допомогу людям», – зазначив в.о.голови Одеської ОДА Борис Волошенков.

Клеман Бон мав нагоду ознайомитись з функціонуванням транспортного коридору, завдяки роботі якого і відбувається експорт зернових культур з портів Одещини.

Представники компанії CMA CGM, термінал якої оглянула французька делегація, розповіли, що завдяки реалізації новітніх технологій в Одеському морському торговельному порту, вдалося збільшити ефективність контейнерних завантажень та перевезень, що тим самим ефективно сприяє пришвидшенню процесу відправки з порту суден важантажених зерном.

“Український експорт зерна — це знак великої солідарності під час війни в вашій країні. Держава, яка сама потребує допомоги, щедро жертвує, щоб врятувати людей в Африці. І ми всіляко будемо вас підтримувати. Нагадаю, що Франція через Всесвітню продовольчу програму ООН підтримує транспортування та розподіл кілька десятків тисяч тонн пшениці з України для бідних людей, зокрема в Сомалі”, – сказав Клеман Бон.

Перебуваючи в Одесі Міністр транспорту Французької Республіки вкорте наголосив про незмінну підтримку його державою України в гуманітарному, економічному, політичному та військовому напрямках.

«Ми щиро захоплюємось мужністю українського народу та будемо зберігати усі форми співпраці з французькими компаніями, які працюють не тільки в портах. Також Україна може розраховувати на всебічну дипломатичну підтримку з боку Франції щодо продовження зернової угоди», – наголосив Міністр транспорту Франції Клеман Бон.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь