Старомаяківська сільська рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Забезпечення ДЗР потерпілих від нещасного випадку на виробництві та від професійного захворювання здійснюватиме Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю

Дата: 10.04.2023 10:03
Кількість переглядів: 56

Чинне законодавство  визначає, що потерпілі на виробництві мають право на забезпечення протезуванням, ортезуванням, допоміжними засобами реабілітації (ДЗР), певними медичними виробами, фінансування яких здійснюється за рахунок державного бюджету.

4 квітня Уряд прийняв розроблену Мінсоцполітики постанову, яка дозволяє реалізувати право цих громадян  на забезпечення ДЗР. Відповідно до постанови, впроваджується механізм отримання потерпілими на виробництві технічних засобів реабілітації  з Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю.

Працівники Фонду соціального страхування мають передати усю необхідну інформацію, яка підтверджує право особи на отримання ДЗР, до територіальних відділень Фонду соцзахисту осіб з інвалідністю. Особисто людям не потрібно вчиняти будь-які дії для, для того щоб стати на облік до ФСЗІ.

Також прийнятою постановою урегульовано питання забезпечення потерпілих медичними виробами та засобами (пелюшки, підгузки, катетери, інші необхідні засоби). Відтепер таке забезпечення здійснюватиметься через структурні підрозділи охорони здоров'я на місцях, за рахунок коштів місцевих бюджетів. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь