Старомаяківська сільська рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сьогодні заступник голови Одеської обласної державної (військової) адміністрації Роман Григоришин зустрівся з делегацією Посольства Естонської Республіки в Україні на чолі з заступником голови місії Естонської Республіки в Україні паном Марґусом Гері

Дата: 07.04.2023 13:07
Кількість переглядів: 62

Сьогодні заступник голови Одеської обласної державної (військової) адміністрації Роман Григоришин зустрівся з делегацією Посольства Естонської Республіки в Україні на чолі з заступником голови місії Естонської Республіки в Україні паном Марґусом Герінгом.

Роман Григоришин подякував представникам Посольства Естонської Республіки в Україні за допомогу та підтримку, яку Естонія надає Україні та українцям.

Коротко інформуючи про ситуацію в Одеській області, заступник голови розповів про функціонування «Зернової ініціативи», інвестиційну привабливість регіону, можливості для розвитку бізнесу та співробітництво з міжнародними партнерами для спільної реалізації проєктів з відновлення

Марґус Герінг наголосив, що Естонія була однією з перших країн, хто підтримав Україну у боротьбі з агресором і надалі продовжуватиме всебічно допомагати українцям. «В України сьогодні є шанс, оскільки своєю боротьбою ви виграли битву за серця всього цивілізованого світу», - зазначив заступник голови місії Естонської Республіки в Україні пан Марґус Герінг.

Також заступник голови місії зауважив, що Естонія зацікавлена в реалізації спільних проєктів, зокрема в галузі туризму та IT.

Роман Григоришин підкреслив, що Одеська область налічує 91 громаду і, саме тому стане принагідним досвід естонських колег для ефективної розробки та впровадження проєктів на місцевому рівні.

Під час діалогу сторони обговорили один з пріоритетних національних проєктів для Одещини, а саме заявку України на право проведення Всесвітньої виставки «Експо-2030» та шанси м. Одеси на перемогу.

«Проведення Всесвітньої виставки «Експо -2030» - це шанс не лише для України, а й усієї Східної Європи, і це не лише про економічний розвиток, а й, перш за все, про людський розвиток та мультикультурність нашого континенту», - наголосив Роман Григоришин.

Сторони домовились, що естонські експерти розглянуть можливість надання допомоги з питань розробки та експертизи важливих для регіону проєктів повоєнної відбудови.

Департамент інвестицій, міжнародного співробітництва і туризму Одеської ОДА

Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine

Агенція регіонального розвитку Одеської області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь