Старомаяківська сільська рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ТЕМА ГОЛОДОМОРУ СТАНЕ ОДНИМ ІЗ ПРОВІДНИХ НАПРЯМКІВ ДІЯЛЬНОСТІ УКРАЇНСЬКОЇ КУЛЬТУРНОЇ ДИПЛОМАТІЇ

Дата: 04.04.2023 18:30
Кількість переглядів: 59

Сьогодні, в рамках підготовки та проведення заходів у зв’язку з 90-ми роковинами трагедії Голодомору 1932-1933 років, відбулося засідання Організаційного комітету за співголовування Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. Члени оргкомітету визначили пріоритети з реалізації відповідного плану заходів на 2023 рік.

Участь в нараді, в онлайн-форматі, від Одеської обласної державної адміністрації взяли І-й заступник голови Одеської ОДА Борис Волошенков та заступник директора Департаменту культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини Ярослава Різникова.

«Радянська влада розпочала геноцид проти українців, спровокувавши жорстокий голод у 1932-1933 роках. росія продовжила цю політику, розв’язавши неспровоковану війну. Тому тема Голодомору має стати одним із провідних напрямків діяльності української культурної дипломатії», — відзначив очільник Уряду.

Денис Шмигаль подякував понад 30-м країнам та міжнародним організаціям, які визнали Голодомор геноцидом українського народу, та наголосив на необхідності продовження таких рішень. У зв’язку з цим МЗС дано завдання активізувати роботу з партнерами щодо підготовки відповідних резолюцій та заяв.

«Одещина активно працює в напрямку виконання Указу Президента про заходи, які мають бути проведені у 2022-2023 роках у зв’язку з 90-ми роковинами Голодомору в Україні. В минулому році проведено Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Голодомор – генодид як чинник руйнації  традиційної культури українців», відкрито виставку художніх робіт «Голодомор очима українських художників» і виставку народного художника України В.Франчука «Не забудемо! Не простимо». Також пройшла мистецька акція «Жнива скорботи» та низка інших  культурно-просвітницьких заходів» – зазначив І-й заступник голови одеської ОДА.

В цьому році, Одеською обласною державною адміністрацією,  заплановано розширити спектр тематично-інформаційних та просвітницьких заходів з висвітлення історичних сторінок трагічних подій 1932-1933 років.

«Наші спеціалісти працюють над питанням організації виставок за кордоном, зокрема в німецькому місті Бремен, з яким заплановано  підписання Угоди про співпрацю» – додав Борис Волошенков.

За підсумками засідання оргкомітету Денис Шмигаль дав Міністерству культури та інформаційної політики, Українському інституту національної пам’яті та іншим низку доручень та завдань щодо реалізації плану заходів у 2023 році.

3 2
3 1 1
2 2
1 2 1

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь