Старомаяківська сільська рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Масовий старт виробництва: Уряд ухвалив постанову, яка створює кращі умови для виробників БПЛА в Україні

Дата: 27.03.2023 11:20
Кількість переглядів: 68

Уряд ухвалив постанову, яка створює кращі умови для виробництва БПЛА в Україні. Тепер компанії зможуть розвиватися, масштабуватися, реінвестувати прибуток і конкурувати з іноземними компаніями. Це можливість технологічно посилити наших захисників та захисниць на фронті, а також активно розвивати власне виробництво безпілотників. 

Ухвалена постанова змінює вимоги до застарілих та забюрократизованих правил, які фактично стимулювали українські компанії йти з вітчизняного ринку. 

Нове законодавство прискорить купівлю дронів, їх постачання на фронт і головне — створить умови для українського бізнесу. Ухвалена постанова дає старт масовому виробництву БПЛА в Україні. Адже тепер виробникам не потрібно витрачати кілька місяців на паперову тяганину, а замість зайвої бюрократії вони можуть займатися безпосередньо виробництвом БПЛА. 

Також виробники безпілотників зможуть отримувати більший прибуток і потім реінвестувати його в подальший розвиток. Одна з формул розрахунку закупівельної вартості БПЛА має такий вигляд: витрати на виробництво + відсоток від прибутку. Раніше прибуток на іноземні комплектуючі був 1%, на власні товари та послуги – 30%. Низький прибуток не дозволяв компаніям розвиватися. Щоб стимулювати розвиток БПЛА в Україні і залучити більше компаній до виробництва, держава підняла частку прибутку до 25%. 

Крім цього, постанова спрощує укладання контрактів, приймання товару, допуск до експлуатації й постачання на фронт. З одного боку, підприємства отримують сприятливі умови для розвитку і масштабування, а з іншого — наші військові отримуватимуть швидше і більше безпілотників на фронті. 

Нагадаємо: минулого місяця Уряд ухвалив постанову, яка максимально прискорює та спрощує ввезення товарів військового призначення. Зокрема, БПЛА та комплектуючих на територію України. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь