Старомаяківська сільська рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У війни немає свят. Твоя кров буде воювати

Дата: 05.01.2023 13:30
Кількість переглядів: 73

Фото без опису

Щороку у  довоєнному січні спостерігалось  зменшення донорської активності: українці святкували, гостювали, їздили на відпочинок. Такий тимчасовий спад донацій перекривався зазвичай наявними запасами крові та її компонентів. Але сьогодні — інша реальність.  Тривають важкі бої на фронті, продовжуються  обстріли росіянами українських міст і сіл. Ми не можемо ослабити донорський фронт – запаси крові мають залишатися стабільними.

На початку осені Український центр трансплант-координації ініціював рух «Твоя кров може воювати. Стань донором!». До нього  долучилися тисячі українців, вдалося збільшити щоденний запас еритроцитарних компонентів крові у декілька разів. А це — можливість нашим медикам надавати необхідну допомогу військовим і цивільним, рятувати тисячі життів.

«З перших днів війни українці демонструють незламність духу і працюють для Перемоги кожен на своєму фронті — медичному, енергетичному, залізничному, волонтерському... Щире і безкорисливе бажання здійснити спільну мрію — вибити окупантів з нашої землі — робить нас сильнішими і наближає цей день. Щодня я бачу приклади людяності й відданості спільній справі. Вдячний співвітчизникам, які знаходять час і можливість зробити начебто просту та водночас вкрай важливу справу — здати кров, тим самим рятуючи життя іншим», — підкреслив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Харківський художник Гамлет Зіньківський роботою, яку ми публікуємо, закликав українців не переставати донатити кров для Перемоги.

Не зупиняємося! Щоби бути максимально корисним, знайдіть час і зателефонуйте до центру крові у вашому місті або найближчому до вас. 

У центрах крові:

  • ви  зможете отримати інформацію про нагальні потреби у донорах і певних групах крові,
  • якщо на момент дзвінка не буде необхідності здавати кров невідкладно, вам запропонують зробити це іншого дня, у визначений час,
  • вас можуть занести у базу донорів, аби зв'язатися з вами за першої потреби,
  • якщо ви живете далеко від центру крові, ви можете дізнатися, коли виїзна бригада, яка проводить забір крові, працюватиме саме у вашому регіоні.

Оновлений список телефонів центрів крові у всіх регіонах є за посиланням.

Також ви можете внести свої дані в онлайн-реєстри донорів. Швидко і просто: https://www.donor.ua та https://helsi.me/

Детальніше про відповідальне  донорство, його важливість під час війни, а також відповіді на питання, які можуть виникати під час підготовки до здачі крові і після, зібрані на сторінці за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь