Старомаяківська сільська рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Без походів до сервісних центрів МВС: в Дії можна буде подати заяву на заміну посвідчення водія у Дії. Долучайтеся до бета-тесту послуги

Дата: 04.01.2023 11:57
Кількість переглядів: 89

Фото без опису

Незабаром у застосунку Дія можна буде подати заяву на обмін посвідчення водія. Долучайтеся до бета-тесту послуги за посиланням: https://t.me/diia_beta_bot  

Під час повномасштабної війни в Україні автоматично подовжили термін дії посвідчення водія. Воно діятиме до закінчення воєнного стану і заміняти його не обов'язково. Щоб не йти до сервісних центрів МВС, українці продовжують користуватися тимчасовим документом. Проте, незабаром подати заяву на обмін посвідчення можна буде в застосунку Дія в кілька кліків без походів до сервісних центрів.

Новий сервіс у застосунку буде доступний для водіїв-новачків, які отримали перше посвідчення з терміном дії 2 роки і тепер їм потрібно змінити документ на постійний. Або ж скористатися послугою зможуть українці, котрі втратили, пошкодили посвідчення чи змінили прізвище й потребують заміни документу. 

У Дії ви зможете подати заяву на заміну посвідчення, а потім забрати його у сервісному центрі МВС. Або ж взагалі відмовитися від пластикового документу і залишити лише його цифровий аналог. 

Раніше замінити посвідчення водія можна було лише у сервісних центрах МВС, звернувшись туди особисто. І пластикове посвідчення було обов'язковим. 

Зовсім скоро ми запустимо бета-тестування послуги. Долучитися зможуть користувачі Дії, які мають:

  • підтверджений ДПС РНОКПП;

  • документ, що посвідчує особу;

  • посвідчення водія, яке потребує заміни або обміну.

Реєструйтеся за посиланням

Сервіс реалізовано Міністерством цифрової трансформації спільно з Міністерством внутрішніх справ, Головним сервісним центром та  за підтримки ДП «Інфотех».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь