Старомаяківська сільська рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Майже 100 тис. українців отримали бустерну дозу вакцини від COVID-19

Дата: 18.01.2022 10:48
Кількість переглядів: 169

Новини | ЛОДА/LODA – Львівська обласна державна адміністрація

Станом на 16 січня 2022 року включно майже 100 тис. українців отримали бустерну дозу вакцини від COVID-19. 

Наявні результати наукових досліджень свідчать про те, що бустерна доза посилює захист вакцин проти COVID-19, який згасає з плином часу. Вона наближає їхню ефективність у запобіганні госпіталізації та ускладненням коронавірусної хвороби до 90%, зокрема й проти штаму “Омікрон”.

Саме тому Міністерство охорони здоров’я України на початку січня  рекомендувало всім повнолітнім громадянам, які отримали дві дози антиковідної вакцини, щепитися бустерною дозою через 6-9 місяців після другої. 

Загалом в Україні було здійснено понад 29,3 млн щеплень. Принаймні одну дозу вакцини отримали майже 15 млн людей, це більш ніж 48% дорослого населення. Повністю вакциновано двома дозами близько 46% дорослого населення – понад 14,2 млн українців.

Крім того, 9,3 тис. людей, в яких через проблеми з імунітетом міг не сформуватися необхідний захист після двох доз вакцини від COVID-19, отримали додаткову дозу.

Якщо вам є 18 років і ви вакцинувалися двома дозами понад 6 місяців тому, запишіться на бустерне щеплення в будь-який пункт чи центр вакцинації. Адреси та контакти - на vaccination.covid19.gov.ua/list або за тел. 0 800 60 20 19.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь