Старомаяківська сільська рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗЕМЛЕВПОРЯДНИКИ ЗМОЖУТЬ ВНОСИТИ ВІДОМОСТІ ДО ДЕРЖАВНОГО ЗЕМЕЛЬНОГО КАДАСТРУ САМОСТІЙНО – РОМАН ЛЕЩЕНКО

Дата: 11.01.2022 08:23
Кількість переглядів: 190

Набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 29 грудня №1438 «Деякі питання реалізації пілотного проекту щодо внесення до Державного земельного кадастру відомостей про земельні ділянки сертифікованими інженерами-землевпорядниками».

Цей проект є важливою ініціативою, оскільки він є завершальним і дуже важливим у радикальній дерегуляції земельних відносин та перетворенні Держгеокадастру на сервісний орган.

Як зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко, розробники документації із землеустрою отримають можливість вносити відомості до Державного земельного кадастру самостійно.

«Запроваджується добре збалансована система моніторингу за діяльністю сертифікованих інженерів землевпорядників – встановлюються відповідні процедурні запобіжники від зловживань. У разі виявлення порушення закону Державний кадастровий реєстратор порушуватиме перед Держгеокадастром питання про скасування незаконного рішення інженера, а до вирішення питання фіналізувати внесення відомостей до кадастру буде неможливо. Водночас процедура перевірки буде обмеженою в часі, і за відсутності реакції з боку державних органів протягом 7 днів блокування реєстрації автоматично зніматиметься», – додав Міністр.

Державне підприємство «Центр Державного земельного кадастру», що адмініструє Державний земельний кадастр, повністю готове до запуску пілотного проекту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь