Старомаяківська сільська рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДСНС України БЕРЕЗІВСЬКЕ РАЙОННЕ УПРАВЛІННЯ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ 67300, м. Березівка, вул. Свято-Миколаївська, 25 тел. (04856) 2-00-01

Дата: 02.11.2021 10:54
Кількість переглядів: 455

У ДСНС працюють близько 11 тисяч жінок – новини на УНН | 17 грудня 2019,  14:47

Щорічно з  настанням  осінньо-зимового  періоду,  різко  загострюється обстановка з пожежною та техногенною безпекою в області.  В цей  період виникає понад 60 % пожеж та загорянь.

         Як показав аналіз щороку в осінньо-зимовий період спостерігається ріст пожеж в житловому секторі з причин необережного поводження з вогнем, порушенням правил користування обігрівачами, порушення правил при влаштуванні та використанні пічного опалення. 

Найбільша кількість пожеж виникає в житлових будинках громадян похилого віку, одиноких пристарілих, в малозабезпечених сім’ях та осіб схильних до вживання  алкогольних напоїв сільської місцевості, де повинна бути зосереджена основна робота виконкомів громад.

Викликає занепокоєння той факт, що керівниками установ та організацій не в повній мірі виконуються приписи ДСНС, особливо це стосується об’єктів з масовим перебуванням людей (причини: призупинені перевірки та недостатнє фінансування).    

Проведені перевірки показали, що на місцях не вжито вичерпних заходів щодо реалізації в повному обсязі вимог Кодексу цивільного захисту України № 5403-VI, вимог облдержадміністрації про посилення заходів пожежної безпеки.

         Як свідчить аналіз пожеж основними причинами від яких виникають пожежі в осінньо-зимовий період є перенавантаження електромережі та порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. 

Щоб не трапилося біди у вашій оселі, необхідно суворо дотримуватися правил пожежної безпеки в побуті та, перш за все, вимог пожежної безпеки при встановленні та експлуатації електроприладів. 

         Слід вчасно проводити ревізію електромережі, утримувати в справному стані розетки, вимикачі, рубильники та інші електроприлади. Категорично забороняється підвішувати абажури на електричних проводах, заклеювати електричні проводи шпалерами, зафарбовувати олійною фарбою, включати в одну розетку одночасно декілька приладів. Йдучи з будинку, слід вимикати побутову техніку, не залишати ввімкненими електроприлади, що працюють в режимі очікування. 

         Вже розпочинається опалювальний сезон. Останні часом місцеве населення опалює свої домівки за допомогою печей або котлів на твердому паливі. Пічне опалення завжди створює загрозу виникнення пожежі, адже піч– об’єкт підвищеної пожежної небезпеки. Тому рятувальники ще раз нагадують- початком опалювального сезону всі печі повинні бути відремонтовані і ретельно перевірені. Щоб уникнути біди, не слід залишати без нагляду розтоплені печі та накаляти їх, також експлуатувати печі без протипожежної розділки, використовувати для розпалювання печей легкозаймисті та горючі рідини.

         Причиною загоряння може бути порушення правил влаштування печі. Наприклад, недостатні відстані між димарем печі і дерев’яними конструкціями перекриттів будинку. Сюди ж можна віднести відсутність металевого листа під топковим отвором, в результаті чого через випад жару загоряється підлога. 

         Також часто закінчується пожежею розпалювання печей бензином, гасом та іншими легкозаймистими рідинами. Крім того, не можна топити печі з відкритими дверцятами, сушити на них одяг, дрова та інші матеріали, а поверхні опалювальних приладів і димових труб необхідно систематично очищати від пилу і білити. Виявлені в печі тріщини і неполадки необхідно своєчасно усувати.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь